Anyósom túrófánk süteménye, már igen rég így sütjük
Mennyei ésnagyon finom süti.
A túrófánk recept azért lett nálunk nagy favorit, mert ezzel nem lehet melléfogni. A szalagos fánk nem mindig úgy sikerül, ahogy szeretnénk, itt ettől nem kell tartani.
A tésztát csak kikeverjük és süthetjük is, nincs pihentetés, gyúrás, nyújtás, aggódás, hogy szalagos lesz-e, van azonban csodás íz, ami egyszerűen megunhatatlan a számunkra.
Elkészítés:
A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat kapcsold be hozzá
A túrófánk szerintem a fánkok legegyszerűbb variációja, ami annyira lágy, selymes, puha, hogy élmény beleharapni. Ha nem akarsz a kelt tésztával bajlódni, vagy csak egyszerűen nincs kedved kísérletezni vele, hogy most vajon szalagos lesz-e a fánk, akkor ez a recept neked is jól jöhet.
Nem igazán van mit elrontani ezen a recepten. Az egyetlen dolog, amire figyelni kell, hogy lassan süssük, hogy a belseje is átsüljön, a külseje pedig aranybarna legyen. Porcukorral megszórva kínáljuk, mi legkvárt is adunk mellé. A fánk tésztája is fűszerezhető, ez már csak ízlés dolga.
Nem szívja meg magát a zsiradékkal, így nem csak frissen finom, hanem akár előre is meg lehet sütni, mert hidegen is elképesztően ízletes. Nagyon könnyed, mondhatni, felhő állagú, élmény beleharapni.
Hozzávalók:
- 250 gramm liszt,
- 1 teáskanál szódabikarbóna,
- 250 gramm túró VAGY ricotta,
- 170 gramm tejföl VAGY joghurt,
- 3 tojás,
- 80 gramm cukor,
- 1 csomag vaníliás cukor (mi Bourbon vaníliát használtunk),
- citrom aroma.
A megadott mennyiségből is nagy adag lesz, de mi általában dupla mennyiségből szoktuk készíteni, hogy következő napra is maradjon egy kis édes finomság.