Pihe puha hűtős pogácsa, nagyon szépen feljön és annyira finomak
Nagyon finom hűtős pogácsa recept, nálunk ez a családi kedvenc. Csodásan magasra nőnek, nagyon puhák és egyszerűen megunhatatlanok.
Ez a hűtős pogácsa recept a családunk nagy kedvence, elképesztően sajtos és annyira könnyed, hogy nem lehet megunni ezt az ízt.
Elkészítés:
A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be hozzá
A hűtős sajtos pogácsa lényege, hogy a tésztát összegyúrjuk, utána éjszakára hűtőbe tesszük. Nem sok munka van vele, így alig van vele munka, reggel pedig csodás finomsággal lephetjük meg a családot.
Ha nem szeretnél ennyit várni, az is megfelelő, ha legalább 2 órára hűtőbe teszed, utána csak kövesd a videóban látottakat. Nagyon finom réteges és elképesztően puha lesz. Akármilyen sajtot használhatsz hozzá, az sem baj, ha több fajtát választasz, attól függően, mit szerettek.
Ez a pogácsa recept nagyon egyszerű, ezért is lett nálunk kedvenc. Ebből a mennyiségből egy tepsivel lesz, ha családi eseményre készülünk, mi általában dupla adagot szoktunk sütni, mert egy pillanat alatt elfogy ez a menniség.
Hozzávalók:
- 600 g liszt,
- 200 g margarin,
- 1 teáskanál cukor,
- 2 csomag porélesztő (14g),
- 1 evőkanál só,
- 2 tojássárgája,
- 100 ml langyos tej,
- 150 g tejföl VAGY joghurt,
- 200 g sajt,
- 1 tojás a kenéshez,
- 100 g sajt a tetejére.
Már a sütőben elbűvölt minket, annyira csodás illata van, hogy alig tudjuk kivárni, amíg elkészül.